XXX.Nemzetközi Szakmai Ballontalálkozó

 • ocseny1

  2019 09.28. - 10.05.

 • ocseny2

  2019 09.28. - 10.05.

 • ocseny3

  2019 09.28. - 10.05.

 • ocseny4

  2019 09.28. - 10.05.

 • ocseny5

  2019 09.28. - 10.05.

 Kedves Őcsényt szerető Ballonos társak!

Most azzal a szándékkal írom ezeket a sorokat, hogy már itt a csoportban visszahívjuk azt az életérzést, amit az őcsényi találkozók kivétel nélkül nekem pl. mindig jelentettek. Így fokozva ezzel egy másik rétegben a kedvet, hogy 2015-ben újra részesei lehessünk valaminek, amit szeretünk, Őcsény "varázsának".

Számomra ez az októberi első hét "csirkelány" korszakom hétköznapjainak szinte támpontjává vált, amihez viszonyítva minden borúsabb napon volt valami örömteli, hús-vér tapasztalat, amire gondolni lehetett. Talán kicsit patetikusnak tűnik, mindaz, amit írok, de az a szépsége a dolognak, hogy nem az. Ezek az 1 hetek évtizedeken keresztül megingathatatlanul képviselték az emberi, baráti, örömteli kikapcsolódást, ami személyes véleményem szerint az életnek elengedhetetlen elemei.

Az Őcsényi Ballontalálkozóra nem jöhetett be a stressz, a piszkálódás, a kétes szándék, a politika... Valahogy ezek a dolgok a reptér kapuját átlépve nem voltak életképesek. Viszont hiánytalanul jelen volt a játék, a felszabadultság, a barátság, a kikapcsolódás, a szórakozás. Azaz valódi emberi közösségben létezés szőtte át mindig a hangulatot. Voltak közösen mindenféle végletet felölelő élményeink... Nagyon viccestől a nagyon szomorúig. Volt, hogy akadályok gördültek a szervezés során az utunkba, mikor épp honnan (hol szponzor, hol reptéri tulajdonos váltás, vagy bármi más) mégsem tudott semmi eltántorítani, és Őcsény mindig meghálálta a belefektetett energiát.

Így most azzal a reménnyel telve indítjuk útjára ezt a kezdeményezést, hogy ezt újra életre kelthetjük egy hétre, és biztosra veszem, hogy Őcsény most sem lesz hálátlan. Így ezen sorok motivációja elsősorban ténylegesen az, hogy mindenki a maga módján hozzáadhassa az életre hívás folyamatához, amire lehetősége van, kedve van hozzá vagy örömét leli benne. Ha pusztán egy itt megosztott kedvenc képpel, vagy történettel, kedves emlékkel,vagy épp egy ötlettel vagy bármilyen jellegű támogatással, kapcsolatokkal.

És így lesz ez az együttműködés ebben a kis ballonos mikróközösségben iskolapéldája annak, hogy ha a közös cél érdekében összeadjuk erőinket, akkor az érett gyümölcs izét is mi, együtt élvezzük majd újra!

Solymosi Zita

 Pilóta jelentkezés

 

Minden pilóta jelentkezését várjuk,

de sajnos korlátozott feltételek miatt

lehetséges, hogy nem tudjuk

mindenki jelentkezését elfogadni!

 

Jelentkezz most!

JELENTKEZEK!

Kapcsolati információk

Kapcsolattartó: Welker Péter
Telefonszám: +36 30 402 5251